Bezkofeinowa
Cena
-
od
do
KAWA BEZKOFEINOWA
Kofeina to jedna z najbardziej znanych substancji pobudzających, najczęściej kojarzona z kawą. Kawa spożywana w umiarkowanych ilościach od 2 do 4 filiżanek dziennie zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci w wyniku chorób serca, chorób płuc, udaru, infekcji. Niestety kofeina na niektóre osoby może wpływać negatywnie. Niektórzy z różnych powodów nie tolerują kofeiny, cierpią na nadciśnienie tętnicze lub dolegliwości żołądkowe. Stąd też wprowadziliśmy do naszej oferty kawę bezkofeinową, która idealnie sprawdzi się również dla kobiet w ciąży, ale także dla tych, co uwielbiają smak kawy, a chcieliby ograniczyć spożycie kofeiny bez poświęcania przyjemności z picia kawy.
DECAFF No. 2 - 100% Arabica Peru Swiss Water
Dzisiaj przedstawiamy Wam naszą propozycję dla tych, którzy zwracają uwagę na ograniczenie kofeiny w swojej diecie.
Kolejna odsłona kawy bez kofeinowej to Progusta Decaff No. 2.
Jest to organiczna kawa z Peru pozbawiona kofeiny metodą Swiss Water. Metoda ta wykorzystuje jedynie wodę w całym procesie bez zastosowania żadnych substancji chemicznych, co pozwala na zachowanie naturalnego smaku i aromatu kawy. Jest to propozycja bez kofeiny o głębokim cytrusowym i świeżym aromacie, bez charakterystycznej goryczki jaka występuje przy innych metodach decofeinizacji. Dodatkowo te organiczne ziarno zostało objęte certyfikacją Halal Certification Canada i Kosher Check.
5906702779280
Dostępność: spodziewana dostawa
KAWA PROGUSTA DECAFF No. 1 ŚWIEŻO PALONA BEZKOFEINOWA
Decaff No 1. Oferujemy naszą pierwszą kawę bezkofeinową składającą się ze starannie dobranych i współgrających ziaren Arabik Ameryki Południowej oraz Afryki wschodniej. Specjalna kompozycja ziaren pozwoliła nam na uzyskanie bardzo dobrze „wyważonej smakowo i aromatycznie” filiżanki kawy. Delikatna, subtelna, owocowa słodycz dojrzałego jabłka spotyka się z nutami szlachetnego tytoniu, pieprzu oraz mlecznej czekolady. Całość minimalnie dopełnia stonowany karmel i nugat. Metoda dekofeinizacji zastosowana w przypadku tej konkretnej kawy to opatentowany proces dekofeinizacji naturalnego ciekłego dwutlenku węgla. Surową, niepaloną kawę zwilża się wodą i kontaktuje z ciekłym CO2 pod ciśnieniem, który pozyskuje się z naturalnego źródła słodkowodnego. Poprzez cyrkulację w kawie CO2 wyciąga kofeinę z ziaren. Proces ten jest powtarzany, aż do osiągnięcia wymaganego poziomu kofeiny resztkowej. Na koniec kawa jest wyładowywana do suszarki, gdzie jest delikatnie suszona do mniej więcej pierwotnej zawartości wilgoci. Następnie kawa jest gotowa do palenia. Dekofeinacja naturalnym CO2 jest procesem szczególnie delikatnym gwarantującym wysoką retencję składników zapachowych i smakowych. Szczególnie wysokiej jakości kawy specjalne korzystają z tego delikatnego zabiegu. Ponadto proces ten jest całkowicie naturalny i odpowiedni dla certyfikowanych kaw organicznych.
KOD: 5906702779273
Dostępność: duża ilość
Wysyłka: 24 godziny